Roots & Wings - Bewust Opvoeden

Wil jij vanuit meer verbinding met jezelf en vanuit een diepere verbinding met wie je kind echt is opvoeden?

Registraties zijn gesloten
Over de training

Roots & Wings is een proces dat je meeneemt doorheen het bewust worden van wat ons als ouders/zorggevers heeft gevormd en hoe we daar bewuster in kunnen staan, teneinde onze kinderen een zo krachtig mogelijk fundament te kunnen meegeven, vrij van onze bagage, een sterke constructieve band met hen te kunnen ontwikkelen en een autonome, gebalanceerde volwassene te kunnen helpen grootbrengen.

We kijken in dat eerste stuk naar wat er in jouw rugzak zit en wat je ermee wil doen maar ook naar de rol die je als ouder, of zorggever, aan jezelf toekent. Of die bevrijdend, of juist beperkend werkt en wat je eigen verwachtingen en verplichtingen daarrond zijn. We kijken ook naar de relatie die je hebt met je eigen innerlijke kind en hoe je die in balans kan brengen en naar het completen van de relatie met je eigen ouders nu je zelf ouder/zorggever bent of wordt. We leren hoe begrippen als ‘transmissie’ en ‘loyaliteit’ onbewust dingen doorgeven aan de volgende generatie, die we eigenlijk helemaal niet willen doorgeven en hoe veilige hechting de toon zet voor de intieme relaties die je kind als volwassene zal hebben.

In het tweede deel kijken we o.a. naar de spiegel die je kind je voorhoudt door middel van zijn/haar gedragingen. Wat jouw triggers zijn en hoe je daar bewuster mee kan omgaan en vooral ook hoe je gezonde grenzen leert zetten voor jezelf en je kind(eren).

In het laatste deel tenslotte, ontdekken we o.a. de liefdestaal van je kind en hoe je die kan inzetten voor een betere communicatie en dieper contact. En je schrijft een ouderschapsmanifest voor je opvoeding uit.​

Datum & Tijd
vrijdag februari 24, 2023
Start - 09:00 (Europe/Brussels)
zondag februari 26, 2023
Einde - 18:00 (Europe/Brussels)
Locatie

Villa Thor

Parklaan 1
3600 Genk
België
--Villa Thor--
Krijg het adres
Organisator

The Lighthouse

--The Lighthouse--
DEEL

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.